Statuten
TITEL I: NAAM – ZETEL – DOEL – DUUR
ARTIKEL 1
De vereniging is opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna ‘vzw’ genaamd). De vereniging draagt de naam: Tennisclub Bloemendale vzw, afgekort: ‘T.C. Bloemendale vzw’.
ARTIKEL 2
De zetel is gevestigd te Hubert d’Ydewallestraat, 1 8730 Beernem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent, afdeling Brugge, Rechtbank van Koophandel Ondernemingsrechtbank, gelegen in het Vlaamse Gewest.
Het bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De website van de vereniging is ‘www.tcbloemendale.be’. Het emailadres van de vereniging is ‘tcbboemendalebeernem@hotmail.com’.
ARTIKEL 3
De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de sport in de regio waar zij gevestigd is, in het bijzonder de tennissport. Zij mag alle activiteiten ondernemen die haar doel kunnen bevorderen en helpen realiseren, zoals het inrichten van trainingen, stages, cursussen, tornooien (competitief of recreatief), schoolsport, … Deze activiteiten kunnen ook buiten de eigen clubterreinen plaatsvinden. Zij kan hiervoor samenwerken met professionele of niet-professionele organisaties of personen.
Zij kan ook, doch ook slechts op bijkomstige wijze, alle handelsdaden stellen voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend ten goede komt aan het maatschappelijk doel waarvoor zij werd opgericht.
Zij zet zich belangloos in voor de bevordering van dit doel, en streeft hierbij geen rechtstreeks noch onrechtstreeks vermogensvoordeel na voor haar leden. Daarbij kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormeld belangeloos doel, met inbegrip van commerciële en winstgevende activiteiten, waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig worden bestemd voor de verwezenlijking van het belangeloos doel.
Zij mag rechtstreeks noch onrechtstreeks enig vermogensvoordeel uitkeren of bezorgen aan de oprichters, de leden, de bestuurders of enig andere persoon behalve voor het in de statuten bepaald belangeloos doel. Elke verrichting in strijd met dit verbod is nietig.
ARTIKEL 4
De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.
TITEL II: Leden
ARTIKEL 5
De vereniging telt enkel leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de beperkte activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement (als we het systeem van de toegetreden leden wil behouden moeten alle bepalingen (denk aan: formaliteiten, voorwaarden, rechten en plichten) integraal in de statuten aangehaald worden. Waar dat vroeger kon in huishoudelijk reglement, moet dat nu dus expliciet in de statuten gezet worden).
ARTIKEL 6
Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door het bestuur als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur het bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van het bestuur.
ARTIKEL 7
De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.
ARTIKEL 8
De maximum ledenbijdrage bedraagt 500 EUR. Het bestuur bepaalt jaarlijks de individuele ledenbijdrage.
ARTIKEL 9
Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per gewone post of via email aan de voorzitter van het bestuur ter kennis worden gebracht. Het betaalde lidgeld wordt niet terugbetaald. Er is automatisch verlies van lidmaatschap door niet te betalen van de jaarlijkse bijdrage. De uitsluiting van de leden geschiedt op de wijze bepaald door artikel 9:23 WVV. Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan dat lid op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens een vijfde van alle leden worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering waarop minstens twee derde van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een tweederdemeerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is, waarbij onthoudingen noch in de teller noch in de noemer worden meegerekend. Zo kan onder meer worden uitgesloten, ieder lid waarvan de houding, het gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten na belanghebbende te hebben gehoord en beslist zonder beroep. Verliezen automatisch het lidmaatschap van de vereniging, zij die ten gevolge van een strafrechtelijke veroordeling hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.
ARTIKEL 10
De leden nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.
TITEL III: De Raad van Bestuur
ARTIKEL 11
Samenstelling van het bestuur De vereniging wordt bestuurd door een collegiaal bestuur van tenminste drie bestuurders die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat het bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. Indien, om welke redenen ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald hebben de overblijvende bestuurders het recht een nieuwe bestuurder te coöpteren. De eerstvolgende algemene vergadering moet het mandaat van de gecoöpteerde bestuurder bevestigen. Bij bevestiging volbrengt de gecoöpteerde bestuurder het mandaat van zijn voorganger. Bij gebrek aan bevestiging eindigt het mandaat van de gecoöpteerde bestuurder na afloop van de algemene vergadering. In dit geval zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen om in de benoeming van nieuwe bestuurder(s) te voorzien. Uittredende bestuurders blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd. Het mandaat van de bestuurders kan ten allen tijde door de algemene vergadering worden beëindigd. De bestuurder wordt voorafgaandelijk door de algemene vergadering gehoord.
ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders
Duur van het mandaat van de bestuurders De bestuurders worden benoemd voor de duur van vijf jaar. Bestuurders zijn herbenoembaar. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Ondernemingsrechtbank en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.
ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders
Wijze van bezoldiging van de bestuurders De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van het bestuursmandaat worden vergoed.
ARTIKEL 13 bis
Vergaderingen, beraadslagingen en beslissingen van het bestuur Het bestuur vergadert minimum vier keer per jaar. De vergadering wordt bijeen geroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingsbrief vermeldt de agenda, dag, uur en plaats van de vergadering en kan via gewone post of elektronisch verstuurd worden, wanneer de bestuurder een e-mailadres heeft doorgegeven om te communiceren. Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de meerderheid van de leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. De goedkeuring en de wijziging van het intern reglement van het bestuur vereist een [gewone/ twee derden] meerderheid. Wanneer een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met het belang van de vzw, moet de betrokken bestuurder dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat het bestuur een besluit neemt en moet de procedure overeenkomstig artikel 9:8 WVV worden gevolgd. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw zulks vereisen, kunnen de besluiten van het bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er voorafgaandelijk een beraadslaging plaatsvond. Een bestuurder mag zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde andere bestuurder. De volmacht moet schriftelijk zijn. Geen enkele bestuurder mag over meer dan één volmacht beschikken.
ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders
Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid. Het ontslag van de voorzitter wordt gericht aan de penningmeester bij aangetekend schrijven. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. De afzetting kan slechts nadat de bestuurder gehoord werd. Het ontslag moet gemotiveerd worden in de beslissing van de algemene vergadering. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de voorzitter van het bestuur bij gewoon schrijven. Dit ontslag gaat onmiddellijk in. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Ondernemingsrechtbank en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.
ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.
Bevoegdheden van de bestuurders. Het bestuur heeft de residuaire bevoegdheid en zetelt als een collegiaal bestuur. Het bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte als college. Het is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet. Het treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Het bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.
ARTIKEL 16
Dagelijks bestuur Het bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging opdragen aan een of meer personen, het dagelijks bestuur genoemd. Het bestuur is belast met toezicht op het dagelijks bestuur. Wanneer meer personen deel uitmaken oefenen zij samen deze bevoegdheid uit als college. Het dagelijks bestuur omvat zowel de handelingen en de beslissingen die niet verder reiken dan de behoefte van het dagelijkse leven van de vereniging, als de handelingen en de beslissingen die, ofwel om reden van hun minder belang dat ze vertonen, ofwel omwille hun spoedeisend karakter, de tussenkomst van het bestuur niet rechtvaardigen. Het mandaat van de dagelijks bestuurders kan ten allen tijde door het bestuur worden beëindigd. In voorkomend geval hoort het bestuur voorafgaandelijk de dagelijks bestuurder.
ARTIKEL 17
Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter (en de bestuurders die erom verzoeken) of door twee bestuurders (en de bestuurders die erom verzoeken).
ARTIKEL 18
Het bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Het bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover Bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.
ARTIKEL 19
Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.
ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW
Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW Het bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. Het bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. Intern treedt het bestuur collegiaal op. Hun benoeming gebeurt door het bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden 1.op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij het bestuur 2.door afzetting door het bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door het bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de Ondernemingsrechtbank en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit. Ten aanzien van derden wordt de vereniging steeds vertegenwoordigd door de voorzitter, secretaris, penningmeester of één van de bestuurders. Voor alle contracten, transacties, leningen, dadingen, overeenkomsten of engagementen in de ruimste zin van het woord tot 500 € overstijgen kan één der bestuurders de vereniging rechtsgeldig verbinden. Vanaf 501 tot 2.000 € dienen minstens twee bestuurders te tekenen, waarvan minstens één de voorzitter of secretaris dient te zijn. Vanaf 2.001 € dienen alle bestuurders gezamenlijk te tekenen. Het bestuur kan ten allen tijde een volmacht verstrekken aan elke fysieke of rechtspersoon om bepaalde vertegenwoordigingstaken uit te voeren.
ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid, W.VZW
Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid, W.VZW Opgeheven.
ARTIKEL 22: Commissarissen
Commissarissen De vereniging kan commissarissen benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen. In dit geval kan de algemene vergadering commissarissen benoemen zowel uit haar leden als uit derden. De algemene vergadering is, wanneer zij er wettelijk toe gehouden is commissarissen te benoemen, verplicht deze te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren, of aan geregistreerde auditkantoren.
TITEL IV: Algemene Vergadering
ARTIKEL 23
De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van het bestuur of door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.
ARTIKEL 24
De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:
-
het wijzigen van de statuten;
-
de benoeming en de afzetting van de bestuurders, en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;
-
de benoeming en de afzetting van de commissarissen, en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;
-
de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, alsook in voorkomend geval, het instellen van de verenigingsvordering tegen de bestuurders en de commissarissen;
-
de goedkeuring van de begroting en van de rekening;
-
de ontbinding van de vereniging;
-
de uitsluiting van een lid van de vereniging;
-
de omzetting van de vereniging een IVZW, een coöperatieve vennootschap erkend als sociale onderneming of in een erkende coöperatieve vennootschap sociale onderneming;
-
de inbreng om niet van een algemeenheid te doen of te aanvaarden.
ARTIKEL 25
De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de voorzitter van het bestuur, door minimum twee bestuurders of door een vijfde van de leden telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar. Zij worden via de gewone post of via mail, indien de betrokkene een e-mailadres heeft doorgegeven om te communiceren, verstuurd ten laatste vijftien dagen vóór de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.
ARTIKEL 26
De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.
ARTIKEL 27
1/5 van de leden kan de algemene vergadering bijeenroepen. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom vraagt. Indien geen 2/3e van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de algemene vergadering is een tweede bijeenroeping nodig, minstens 15 dagen later. Deze algemene vergadering kan op geldige wijze beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.
ARTIKEL 28
De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, twee bestuurders of door één vijfde van de leden. Zij worden via de gewone post of via mail, indien de betrokkene een e-mailadres heeft doorgegeven om te communiceren, verstuurd ten laatste vijftien dagen vóór de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.
ARTIKEL 29
De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt en bevat de agenda. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van het bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.
ARTIKEL 30
In alle gevallen met uitzondering van de in het WVV voorziene gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.
ARTIKEL 31: statutenwijziging
De door de WVV voorziene gevallen, inzonderheid de artikelen 2:110, 2:135 en 13:2 (ontbinding vzw), 9:21 (statutenwijziging), 9:23 (uitsluiting lid), 13:10 (inbreng van een algemeenheid) en 14:39 (omzetting van de vzw) van het WVV, is de vergadering geldig samengesteld bij gewone meerderheid en worden beslissingen genomen bij 2/3den meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.
ARTIKEL 32
Indien de statutenwijziging betrekking heeft op het voorwerp of belangeloos doel van de vzw, is zij alleen aangenomen wanneer ze 4/5e van de uitgebrachte stemmen heeft verkregen (onthoudingen worden niet meegerekend).
ARTIKEL 33
De algemene vergadering kan een intern reglement opstellen waarin haar werking verder wordt uitgewerkt.
ARTIKEL 34
Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een apart register bewaard. Dat register, dat ter inzage van de leden zal zijn, wordt bewaard op de zetel van de vereniging. Een uittreksel met de beslissingen van de vergadering kan bezorgd worden aan elke derde die zijn wettig belang aantoont.
TITEL V: Rekeningen en begrotingen
ARTIKEL 35
Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december en valt samen met het burgerlijk jaar. Ieder jaar en ten laatste binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar legt het bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders en in voorkomend geval de commissarissen kwijting verleend.
TITEL VI: Ontbinding en vereffening
ARTIKEL 36
Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 2/3 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de ondernemingsrechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging die het best beantwoordt aan het gestelde doel van deze vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering. Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de Ondernemingsrechtbank.
ARTIKEL 37
Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 28 februari 2019 en haar latere wijzigingen toepasselijk.