Eerste lessen!

Het eerste lentezonnetje komt piepen en de pleinen zijn bijna speelklaar. Tennis is back!

Volgende week puzzelen we met de trainersgroep de lessen in elkaar. Velen hebben reeds ingeschreven, waarvoor dank. Wie nog op de kar wil springen, schrijf je nog vlug in, zodat we een plaatsje kunnen reserveren wanneer het je best past. De lessen starten vanaf 19 april 2020.

De tarieven vindt u op de website. Daar kan je ook inschrijven en je voorkeur van dagen en uren laten kennen.

We zijn er klaar voor.

Opening terreinen op 27/03/2021

De “kick start” heeft dit jaar werkelijk alle mogelijke weertypes meegemaakt : vorst, dooi, regen, storm, enz… Ondanks dat hebben Jan (V.O.), Wim, Maaike, Geert, Antoon, Koen, Tim, Pol, Sven, Maxime, Virginie, Jan (H.), Piet, Yvan, Joeri, Robin, Caroline en Gilles de vaste ground crew van Alex (R.), Nico (C.) en Freddy versterkt om de pleinen klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Aan alle vrijwilligers onze dank. Er zijn bij ons weten geen (tennis)clubs die zo’n straffe bende hebben. Er is dit jaar hard, zeer hard gewerkt. Extra vermelding voor Alex, die ondanks alles, toch zijn cruciale rol vervulde !

De streefdatum voor de opening van de terreinen was 1 april. Welnu, 14 dagen en 7 ton gravel later, kunnen we meedelen dat we op zaterdag 27 maart vanaf 08.00 uur de pleinen kunnen open stellen. De partiële lockdown en het aangekondigde lenteweer waren onze motivatie om een extra tandje bij te steken om de pleinen zo vroeg mogelijk klaar te hebben.

Even nog een korte uitleg hoe je boekt.  Via de website van www.tennisvlaanderen.be kan je online reserveren door in te loggen met je lidnummer en je paswoord. Dan klik je op “terrein” en kom je op een scherm met de drie pleinen van t.c. Bloemendale terecht. Je bepaalt dag en uur, terrein, selecteert een medespeler of -spelers en je bevestigt. Je krijgt onmiddellijk een mail met bevestiging van je reservatie. Ook je medespeler of -spelers krijgen die. En je kan spelen. Soms zijn er pleinen door een event, lessen, onderhoud of interclub bezet. Wat groen gekleurd is, is beschikbaar. 

Wat als je op het terrein bent ? De toegangspoort is open. Je stapt zo op de terreinen en je kunt spelen. Aan het clublokaal links van de deur (achter de bakstenen uitsprong) hangt een sleutelkluisje. Daarin hangen zes sleutels, verdeeld over twee sleutelbosjes, waarvan er drie van belang zijn. De code om het kluisje te openen vind je in de mailing. Gelieve na het gebruik alle sleutels terug in het kluisje te stoppen en de cijfers te verdraaien zodat het gesloten is. Zeg de code zeker niet door.

Set sleutels “1” 

  • een sleutel voor de terreinverlichting met zwart rubber. Mocht je ’s avonds spelen op plein 1 of 2 moet je gewoon deze sleutel in de meest linkse knop steken als je op het plein voor de electriciteitskabine staat (deze staat achter plein 3 aan de kant van de politie) (plein 3 is het plein dat dwars ligt vlak achter de parking). Je geeft een kwart draai naar rechts en de verlichting van de 2 plein floept aan. Na 4 minuten dimt de verlichting op plein 2 automatisch. Mocht je daar spelen moet je op het schakelbord waar je de sleutel in stopte, gewoon op “plein 2” duwen en de verlichting gaat terug aan. Na gebruik stop je de sleutel terug in het kluisje. In overleg met de buurtbewoners wordt er na 22.00 uur niet meer gespeeld. De verlichting van plein 3 is gewoon de grijze schakelaar aan- en uitklikken
  • een sleutel voor de berging (enkel voor de trainers en voor de barverantwoordelijke) 
  • het sleuteltje van toegangspoort van de terreinen (niet nodig want de poort is open)

Kortom, om gewoon te komen spelen heb je hooguit soms de sleutelbos “1”. 

Mochten er toch nog (technische) vragen op problemen zijn, kan je mailen of bellen naar Freddy op 0473/51.82.03. 

Ook niet te vergeten zijn de corona maatregelen. Op elk terrein en aan de ingang hangt er ontsmettingsgel. Gelieve uw handen te ontsmetten voor en na je match. Hou ook afstand en gebruik een mondmasker bij verplaatsingen buiten het terrein. 

Er mag zowel enkel als dubbel gespeeld worden onder de huidige coronamaatregelen.

Aan de toegangspoort hangen nog de richtlijnen als aide mémoire.

Petanque bij TC Bloemendale

Ook dit seizoen – na, tijdens en tussen de coronatijden door – organiseren we weer een petanquetoernooi in onze club.  

Gespaard van het coronavirus zijn we gebeten door het ‘doublettevirus’. We gooien het inderdaad eens over een andere boeg. 

We maken teams van 2 spelers en je speelt dus elk met 3 ballen. 

Eén van de teamleden is tevens lid van TC Bloemendale. 

Voor we een heel speelplan uitwerken, weten we graag hoeveel ploegen we kunnen warm maken om een toernooi op te zetten. 

We voorzien hiervoor de vrijdagavonden; telkens starten we om 19.00 uur.  

En nu de warme oproep: schrijf je in! Gebruik hierbij onderstaand (bijgevoegd in de mailing) document en mail het ten laatste tegen 15 april naar Pol en Yvan. 

Pol Willems (willems.pol@telenet.be

Yvan Verbauwhede (yvan.verbauwhede@skynet.be

Voeg reactie toe